Monday, 20 May 2013

Cooking post

I've spent some time in the kitchen trying things. Mostly muffins, cupcakes and biscuits.

First, these are some of my cupcakes, vanilla flavoured and orange flower water icing. So much work for such little cakes you can eat in one gulp !

D'abord, voici mes cupcakes à la vanille, glacage à la fleur d'oranger. C'est beaucoup de boulot pour des trucs qu'on avale en une bouchée !

Then chocolate chips muffins, DBF's varourites. It was a lot of trial and errors before getting the chocolate in the whole muffin, and not just at the bottom. The trick is to put the bag of chocoloate chips in the freezer before use, then put a bit of flour in the bag and shake to coat the chocolate before adding them to the mix. And I put a lot of chocolate.

Voici les muffins aux pépites de chocolat, les préférés de DBF. Il a fallu beaucoup de tests avant de ne plus avoir le chocolat au fond uniquement. Le truc est de mettre beaucoup de chocolat, froids et farinés

Finally, my sugar cane biscuits. The perfect sweet snack, and so easy to make ! You can keep the cookie dough in the fridge for days, and the cooked cookies for weeks in a tin box.

Finalement, mes biscuits à la cassonade, le snack sucré parfait sans conservateurs ni rien. Vous pouvez garder la pâte au frigo des jours, les biscuits des semaines au sec, et c'est vraiment facile à faire !
Post a Comment