Friday, 21 March 2014

Tarte à la clémentine

Yet another experiment... It's the end of the clementine season here, and I wanted to try an alternative to the lemon pie. So I replaced the 100 ml of lemon juice by clementine juice (freshly squeezed), and used 50 g of sugar instead of 150 g.

Verdict : it has only a subtle taste of clementine, and it's not very sweet. DBF, who hates desserts with citrus, loves it. He ate 2 parts tonight !!!

I think it will make a nice fresh dessert for a warm summer....

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Encore une expérience.... c'est la fin de saison pour les clémentines, donc c'est juste le moment pour essayer une version alternative de la tarte au citron, en remplaçant les 100 ml de jus de citron par du jus de clémentine (pressé) et en utilisant 50 g de sucre à la place de 150 g.

Verdict : le goût de clémentine est vraiment subtil, au point où DBF, qui déteste les desserts aux agrumes, adore et en a mangé deux parts ce soir ! 

Cela fera un dessert frais pour un été chaud....

2 comments :

Nathdmc said...

Il faudra que je teste, moi aussi je raffole de la tarte au citron....

missy-tannenbaum said...

This sounds really good! I've never made a pie before, but I kind of want to try this. Clementines are delicious, so putting their juice in pie has to be a good idea!